Mainos

Kiina pelkää sars-epidemian leviämistä maaseudulle

Kiina myöntää, että sars-kuume uhkaa maaseutua luultua vakavammin.

Toiveet sars-taudin pikaisesta talttumisesta Kiinassa valuivat tänään jälleen hiekkaan, kun Kiina ilmoitti pelkäävänsä taudin leviämistä siirtotyöläisten mukana kaupungeista maaseudulle. Keskiviikon synkät sars-luvut Kiinassa olivat viisi kuollutta ja liki 160 uutta tartuntaa. Mikäli tauti pääsee levittäytymään uusille maaseutualueille, sen leviäminen voi nopeutua entisestään.

-Maaseudun perusterveyspalvelut ovat heikot ja tekniset valmiudet riittämättömät. Tämän lisäksi meillä ei ole riittävästi välineitä tautitapausten toteamiseen, synkisteli pääministeri Wen Jiabao Kansan päivälehden haastattelussa.

Yli 800 000 siirtotyöläistä on viime viikkojen aikana palannut kotiseuduilleen Henanin maakuntaan Keski-Kiinaan ja runsas miljoona naapurimaakuntaan Anhuihin.

Taudin pahiten runtelemassa kaupungissa, Pekingissä, viranomaiset yrittivät tänään vakuuttaa, että aikaisemmat väitteet sairaalapaikkojen ja hoitohenkilökunnan vähyydestä ovat perättömiä.

Pekingin laitamille viikko sitten pystytetyn tuhatpaikkaisen sars-sairaalan paikoista jo kolmannes on käytössä.

Pelko sars-kuumeen siirtymisestä kissojen ja koirien välityksellä ihmisiin on saanut myös sadat ihmiset hylkäämään ja jopa tappamaan lemmikkejään Pekingissä. Kiinalaiset ovat pyytäneet eläinlääkäreitä lopettamaan lemmikkinsä, kun niillä on havaittu oireita tavanomaisista hengitystiesairauksista.

Sarsiin on tähän mennessä kuollut Kiinassa 219 ihmistä. Tautitapauksia on yli 4500.

Myös keskiviikkoiset tutkimustiedot olivat synkkiä. Sarsiin sairastuneiden kuolleisuusaste on nousemassa paljon aiemmin luultua korkeammaksi etenkin iäkkäillä. Kansainvälinen tutkijaryhmä arvioi tänään, että yli 60-vuotiaiden ikäryhmässä kuolleisuus voi nousta jopa 55 prosenttiin.

Alle 60-vuotiailla arvio on 7-13 prosenttia. Aikaisemmin ryhmän kuolleisuusasteeksi oli laskettu 6-10 prosenttia.

Tutkimuksen perusteella taudin keskimääräinen itämisaika on kuusi vuorokautta.

(MTV3-AFP-Reuters-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.