Mainos

Kiina paljasti oman nettikarttapalvelunsa - Nokialle lisenssi

Kiina on julkistanut oman online-karttapalvelunsa. Verkkopohjaisen Map World -palvelun kautta ihmiset voivat katsoa yhä tarkempia Kiinasta otettuja satelliittikuvia. Palvelussa on myös tarkka kuvakanta muista valtioista. Karttoja voidaan katsoa myös 3D-muodossa, jos käyttäjät asentavat itselleen lisäosan, joka muuntaa kuvat kolmiulotteisiksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että muun muassa Nokia on hankkinut kiinalaisen karttapalvelun aineistoon oman lisenssin.

Kiinan viranomaisten mukaan palvelua kehitetään edelleen ja sitä tullaan päivittämään säännöllisesti. Tällä hetkellä palvelun kerrotaan pystyvän käsittelemään kymmenen miljoonaa päivittäistä vierailua.

Karttakuvia on kerätty palveluun neljän vuoden ajan. Kuvattua aineistoa tullaan päivittämään puolen vuoden välein.

Kiinan kaupunkialueilla satelliittikuvien erottelutarkkuus on 60 sentin luokkaa. Kaupunkien ulkopuolella karttojen tarkkuus on 2,5 metriä.

Kiinan karttaviraston mukaan noin 80 yritystä on ostanut lisenssin karttapalveluun. Viraston mukaan myös Nokia on hankkinut karttalisenssin. BBC kertoo teknologiasivuillaan, että hakukonejätti Googlen ei uskota kuuluvan tähän joukkoon. Googlella on muun muassa Google Earth -palvelussaan karttoja Kiinasta, mutta ne eivät ole niin yksityiskohtaisia kuin monista muista maista kuvattu aineisto.

Karttapalvelut ovat tiukasti rajoitettuja Kiinassa ja yritykset, jotka haluavat tarjota niitä tarvitsevat lisenssin. Tähän kuuluu tiukkoja ehtoja siitä, mitä yritykset voivat näyttää ja missä palvelua tarjoavat palvelimet saavat sijaita. Googlen kompastuskivenä saattaa olla yhtiön palvelimien siirto pois Kiinasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.