Mainos

Kiina ottaa käyttöön uuden sars-testin

Kiina on ilmoittanut jälleen uusista sars-tapauksista. Sars-testin maa aikoo laittaa massatuotantoon mahdollisimman pian.

Kiina aikoo laittaa uuden sars-keuhkokuumetestin massatuotantoon välittömästi sen jälkeen, kun maan terveysviranomaiset hyväksyvät testimenetelmän. Asiasta kertoivat Kiinan valtiolliset tiedotusvälineet.

Pekingiläisen geenitutkimusinstituutin johtajan Yang Huanmingin mukaan testi pystyy tunnistamaan sars-viruksen jopa tunnissa. Aiempi Kiinan kehittelemä testi tunnisti viruksen kahdessa tunnissa. Nyt kehitetty testi on Yangin mukaan helpompi käyttää ja myös edullisempi.

Yang kertoo, että tällä hetkellä testiä voitaisiin valmistaa päivässä noin 10 000 ihmisen tarpeisiin ja tulevaisuudessa määrä voidaan nostaa 100 000 testiin päivässä.

Sars-epidemiaan on menehtynyt Kiinassa 97 ihmistä ja tartunnan saaneita on 2 158. Luvut kasvoivat tänään viidellä kuolemalla ja noin 150 tapauksella.

Myös Hongkongissa sars-tautiin on kerrottu kuolleen jälleen viisi ihmistä, mikä nostaa sars-kuolemien määrän Kiinan erityishallintoalueella 99:ään. Sarsiin sairastuneita on Hongkongissa 1 434.

Tautiin ei ole toistaiseksi löydetty varsinaista lääkettä.

Kiina menettää miljardien turismitulot

Kiina saattaa menettää jopa miljardien dollarien turismitulot, jos ulkomaalaisten matkailijoiden tulo maahan tyrehtyy sars-kriisin syvenemisen vuoksi, paikalliset analyytikot arvioivat.

- Sarsin negatiivinen vaikutus matkailuteollisuuteen kasvaa lähikuukausina ja saattaa alentaa turismista saatavia tuloja tänä vuonna ainakin 40 prosentilla, Xiangcai Securitiesin analyytikko Zhao Mei sanoi.

Kiinan matkailuteollisuus keräsi viime vuonna noin 555 miljardin juanin eli noin 61 miljardin euron tulot, mistä kolmannes tuli ulkomaisena valuuttana. Sars-epidemian puhkeamisen jälkeen turistien määrä on vähentynyt selvästi. Pekingin matkailuviranomaisten mukaan matkansa Pekingiin on tähän mennessä peruuttanut lähes 1500 suurempaa, vähintään 40 henkilön matkailijaryhmää.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.