Mainos

Kiina odottaa älypuhelimia

Operaattoreiden ja kännykkävalmistajien kilpailu Kiinassa kiristyy. Maassa on nyt eniten kännykänkäyttäjiä maailmassa ja he vaativat yhä enemmän sisältöä älypuhelimiin ja 3G-verkkoon. Kiinan operaattorit ovat ostaneet kotimaisia 3G-puhelimia vauhdittaakseen uusia palveluja.

- 3G-puhelin voidaan yhdistää laitteeseen, joka seuraa äidin vatsassa olevan vauvan sydämenlyöntejä. Vanhemmat voivat seurata niitä puhelimen näytön kautta, kertoo China Telecomin tuote-esittelijä Wang Li.

3G-puhelinten katteet ovat tavallisia puhelimia paljon paremmat. Nokia on hallinnut näitä markkinoita maailmanlaajuisesti, mutta sen suurimmalla yksittäisellä markkina-alueella Kiinassa kilpailu on kiristymässä huippuunsa.

Maailman suurimmalla kännykkäoperaattorilla China Mobililla on tällä hetkellä jo noin 500 miljoonaa asiakasta, mutta se aikoo saada niitä lähiaikoina miljoonatolkulla lisää tuomalla markkinoille tänä vuonna 100 erilaista 3G-kännykkää.

Operaattoreiden puhelinkytkykauppa ei voi olla vaikuttamatta muun muassa Nokian älypuhelinten myyntiin. Taustalla on myös Kiinan hallituksen pyrkimys tukea omaa TD-SCDMA-standardia. Nokia tosin kehittelee puhelimia myös tähän standardiin sopiviksi.

China Mobilin lisäksi China Telecom tukee kotimaista kännykkätuotantoa neljän miljoonan 3G-puhelimen ostolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.