Mainos

Kiina moittii Kanadaa Kioton sopimuksen hylkäämisestä

Kiina moittii Kanadaa vastuun pakoilusta. Kanada on ilmoittanut, että sen mielestä Kioton sopimus on jo menneisyyttä. Kanada ei aio suostua ensi vuonna päättyvän Kioton sopimuksen jatkamiseen toisella kaudella. Tiedotusvälineet ovat ennakoineet, että Kanada olisi vetäytymässä myös Kioton sopimuksen ensimmäisen kauden päästövähennystavoitteista. Tätä tietoa Kanadan hallitus ei kuitenkaan ole vahvistanut.

- Tällaiset huhut aiheuttavat suurta vahinkoa, kun ilmastokokouksessa yritetään sopia Kioton sopimuksen jatkokaudesta, sanotaan Kiinan virallisen uutistoimiston Xinhuan julkaisemassa kommentissa.

Kioto-tavoitteen mukaan Kanadan oli määrä vähentää päästöjään kuudella prosentilla vuoden 1990 tasosta, mutta jo vuonna 2009 Kanadan päästöt olivat kasvaneet 17 prosenttia vuoden 1990 tasosta.

EU on valmis Kioton sopimuksen jatkokauteen, mutta Kanadan lisäksi Japani ja Venäjä vastustavat jatkoa. Kehitysmaat vaativat teollisuusmaita jatkamaan Kioton sopimusta.

Kanada on sanonut kannattavansa uutta kansainvälistä päästövähennyssopimusta, jos mukana ovat kaikki maailman valtiot, myös Kiina ja Intia.

Kioton sopimuksen kohtalo on yksi Durbanin ilmastoneuvottelujen tärkeimmistä kysymyksistä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.