Mainos

Kiina miettii rajua lisäystä ydinvoiman rakentamiseen

Kiinan hallitus suunnittelee maan ydinvoimaohjelman nopeuttamista merkittävästi. Maan ydinvoimaloiden teho on virallisen Xinhua-uutistoimiston mukaan tarkoitus nostaa peräti 70 000 megawattiin vuoteen 2020 mennessä.

Kansallisen energiaviraston osastopäällikön Huang Lin mukaan ydinvoiman rakennusohjelman nopeuttaminen on jo valmisteilla. Hän ei kertonut, koska hallitus päättää uudesta tavoitteesta.

Kiinan hallitus asetti kaksi vuotta sitten maan ydinvoimakapasiteetin tavoitteeksi 40 000 megawatin sähköntuotantotehon vuonna 2020. Pian sen jälkeen hallitus nosti tavoitteen 60 000 megawattiin.

Kiinan suunnittelema nopea ydinvoiman käytön lisäys on poikkeuksellisen kunnianhimoinen hanke. Uusi korotettu tehotavoite vastaa noin 40:n Olkiluodon kolmosreaktorin tehoisen laitoksen tai 60:n noin 1000 megawatin ydinvoimalan rakentamista vuoteen 2020 mennessä.

- Maailmanlaajuiset pyrkimykset kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämiseksi kannustavat voimakkaasti hiilestä riippuvaista Kiinaa uudistamaan energiastrategiaansa ja lisäämään päästötöntä sähkön tuotantoa, sanoi Huang Xinhuan mukaan.

Kiinan ydinvoimainstituutin varapääjohtajan Huang Zueqingin mukaan ydinvoimakapasiteetin lisääminen on osoitus sitoutumisesta päästöttömään sähkön tuotantoon. Hänen mukaansa ydinvoiman käytön lisäämisen on oltava etusijalla uutta tuotantokapasiteettia rakennettaessa.

Kiinassa on käytössä 11 ydinvoimalaa. Niiden yhteenlaskettu teho on noin 9000 megawattia. Ydinvoiman osuus Kiinan sähköntuotannosta on vain runsaat kaksi prosenttia. Rakenteilla on lukuisia uusia laitoksia. Niiden teho on yhteensä 12 100 megawattia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.