Mainos

Kiina lupaa lopettaa ohjusmyynnin Iranille

Kiinan johto on vakuuttanut Yhdysvalloille, että se lopettaa risteilyohjusten myynnin Iraniin. Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen ilmoitti tänään olevansa tyytyväinen Kiinan lupaukseen.

Cohen haluaa lisätä Persianlahdella olevien amerikkalaisten joukkojen turvallisuutta. Iranille myydyt ohjukset sopivat laivojen tuhoamiseen. Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen on kolmipäiväisellä vierailulla Pekingissä, jossa hän neuvottelee muun muassa kiinalaisen virkaveljensä Chi Haotian kanssa. Kiina on aiemmin vakuuttanut lopettavansa ohjusmyynnin Iranille, kun maiden presidentit tapasivat lokakuussa.

Yhdysvaltojen arvion mukaan Iran pystyy vuoden tai kahden kuluttua valmistamaan ohjuksia, jotka voivat kuljettaa ydinkärkiä tai kemiallisia kärkiä 1360 kilometrin päähän. Ohjusten kantomatka ylettyisi muun muassa Israeliin, Turkkiin ja Saudi-Arabiaan. Yhdysvallat pyrkii lopettamaan myös Venäjän yhteistyön Iranin ohjusohjelmassa. Yhdysvaltalaislähteiden mukaan venäläiset yritykset tekevät yhteistyötä iranilaisten kanssa muun muassa ohjuksiin liittyvien lasertekniikoiden ja tutkajärjestelmien kehittämiseksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.