Mainos

Kiina laati hätäsuunnitelman Pekingin saasteiden varalta

Kiinan ympäristöministeriö julkaisi tänään viime hetken toimenpiteitä, joilla yritetään parantaa Pekingin ilmanlaatua ennen ensi viikolla alkavia olympialaisia. Viranomaiset aikovat sulkea lisää tehtaita ja kaikki rakennustyömaat sekä vähentää entisestään yksityisliikenteen määrää päivittäisessä liikenteessä, jos ilmanlaatu ei ole hyväksyttävällä tasolla seuraavan 48 tunnin kuluttua.

Kahden päivän aikana ilmanlaatu on parantunut, mutta tänään olosuhteet heikkenivät. Viranomaiset syyttävät ilmastoa, joka on jo pidemmän aikaan Kiinassa ollut epätavallisen kuuma ja kostea. Kisojen aikana samanlaisen sään ei uskota vallitsevan.

Hätätoimenpiteet tarkoittaisivat kaikkien rakennustyömaiden sulkemista. Lisäksi yhteensä 222 tehdasta suljettaisiin Pekingin ja Tianjinin kaupungeissa sekä muuallakin Hebein maakunnassa. Tähän mennessä yli sata tehdasta on jo otettu pois käytöstä.

Pekingiin on jo aiemmin asetettu yksityisliikenteen rajoitukset, joiden mukaan vuoropäivinä liikenteessä saavat olla parillisesti ja parittomasti rekisterinumeroidut ajoneuvot. Tarvittaessa rajoitus laajenisi myös Tianjiniin ja muihin Hebein suurkaupunkeihin. Lisäksi myös ne kulkuneuvot, joiden rekisterikilven viimeinen numero vastaan kyseisen päivämäärän viimeistä numeroa, olisivat käyttökiellossa.

Kansainvälinen olympiakomitea on varoittanut Pekingiä, että kestävyyslajeja kuten maratonia voidaan perua tai siirtää myöhemmäksi, jos ilmanlaatu ei ole riittävän hyvä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.