Mainos

Kiina koneturman syynä ei ollut terrorismi

Viranomaiset etsivät yhä turmakoneen lentotiedot tallentaneita mustia laatikoita.

Kiinan eilisen lentoturman tutkijoiden mukaan koneen maahansyöksy ei johtunut terroriteosta.

- Tämänhetkisten tutkimustulosten mukaan ei ole todisteita siitä, että kone olisi syöksynyt maahan tahallisen toiminnan tuloksena, muotoili Xu Li, Kiinan siviili-ilmailulaitoksen korkea-arvoinen virkamies uutistoimisto Xinhualle.

Kiina määräsi kaikki onnettomuuskoneen kanssa samaa tyyppiä olevat kanadalaisvalmisteiset Bombardier CRJ200 -koneet lentokieltoon, kunnes turman syy on selvitetty.

Viranomaiset etsivät yhä turmakoneen lentotiedot tallentaneita ns. mustia laatikoita. Sen sijaan kaikkien turmassa kuolleiden ruumiit on löydetty. Samalla selvisi, että turmassa kuoli Fudan Forward Science&Technology -pörssiyhtiön kakkosmies Chen Suyang. Yhtiö toimii shanghailaisen Fudanin yliopiston alaisuudessa.

Kiinan presidentti Hu Jintao esitti surunvalittelunsa kuolleiden omaisille. Hu kehotti myös viranomaisia nopeasti selvittämään turman syyn, jotta samanlaisilta onnettomuuksilta voitaisiin tulevaisuudessa välttyä.

Kaikkiaan 53 matkustajaa ja miehistön jäsentä sai surmansa, kun China Eastern Airlines -lentoyhtiön kone syöksyi järveen Sisä-Mongoliassa varhain aamulla. Lisäksi turmassa kuoli yksi putoamispaikalla ollut ihminen.

Kone oli noussut ilmaan Sisä-Mongolian suurimman teollisuuskaupungin Baotoun lentokentältä, kuutisensataa kilometriä maan pääkaupungista Pekingistä länteen. Se oli matkalla Shanghaihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.