Mainos

Kiina kiristää yhä olympialaisten turvatoimia

Pekingin olympiakisojen turvatoimia lisätään entisestään. Elokuussa pidettäviin kisojen avajaisiin on Kiinan mukaan saapumassa 80 valtionpäämiestä.

Kiinalla on "valtaisa vastuu" puolustaa omia kansalaisiaan, urheilijoita ja vierailevia arvohenkilöitä, julistaa kommunistisen puolueen päälehti Kansan Päivälehti pääkirjoituksessaan.

Lehden mukaan mellakointi ja ryöstely Tiibetissä ja poliisien käymät taistelut terroristiryhmiä vastaan Xinjiangin alueella osoittavat kisojen sabotointiuhan todelliseksi.

Muslimien asuttamalla Xinjiangin alueella teloitettiin amerikkalaistietojen mukaan viime viikolla kaksi uiguuria, jotka oli tuomittu terrorismista. Lisäksi Kiina ilmoitti äskettäin pidättäneensä yli 80 ihmistä, joita epäillään olympiakisojen sabotointihankkeista.

Kun Kansainvälinen olympiakomitea myönsi kisat Kiinalle, oli Kiina Kansan Päivälehden mukaan asettanut tärkeimmäksi velvoitteekseen turvallisuuden takaamisen.

Olympiastadionin lähistölle on sijoitettu ohjuspatteristo, ja kaikissa liikennevälineissä tehdään turvatarkastuksia ja rajavalvontaa on tiukennettu.

Lauantaina ilmoitettiin, että kaikille Pekingiin johtaville teille tulee tarkastusasemia 20. heinäkuuta alkaen.

(MTV3-STT–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.