Kiina kiristää turvatoimia lentokentillä olympialaisten takia

Turvatoimet Kiinan lentoasemilla tiukentuvat Pekingin olympialaisten aikana ja jo ennen kisoja. Kiinan ilmailuviranomaiset teettävät parilla kymmenellä lentoasemalla matkustajien ylimääräisen turvatarkastuksen jo terminaalien sisäänkäyntien yhteydessä.

Finnairin mukaan turvatarkastukset koskevat Finnairin matkustajia Pekingissä ja Shanghaissa. Finnair lentää Kiinaan tällä haavaa 25 kertaa viikossa. Päivittäin lentoja on Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin sekä neljä kertaa viikossa Kantoniin.

Kiinalaiset viranomaiset ovat kieltäneet kokonaan tulitikkujen ja sytyttimien kuljettamisen lentokoneessa Kiinasta lähtevillä lennoilla. Kielto koskee kaikkia Kiinasta lähteviä kotimaan- ja ulkomaanlentovuoroja.

Kiinaan päin mentäessä lentomatkustaja voi edelleen ottaa lennolle mukaan yhden pienen tulitikkuaskin tai yhden tupakansytyttimen, kuten myös muilla lennoilla. Ruumaan menevissä matkatavaroissa ja käsimatkatavaroissa tulitikkujen ja tupakansytyttimien kuljettaminen on kiellettyä kaikilla lennoilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat