Mainos

Kiina kiisti vankien pahoinpitelyn Tiibetissä

Tiibetissä toimiva Kiinan korkea vankilaviranomainen on kiistänyt syytökset, joiden mukaan vankeja kohdeltaisiin Tiibetissä huonosti. Lisäksi hän on vakuuttanut, että vain yhdeksän prosenttia vangeista on poliittisia vankeja.

Vankeja ei pahoinpidellä eikä heitä pakoteta pakkotyöhön. Sen sijaan he elävät valoisissa ja kodikkaissa vankiselleissä, heille tarjotaan kunnon ruokaa sekä mahdollisuus lukea kirjoja ja kuunnella radiota sekä katsella tv:tä, lainasi tänään uutistoimisto Xinhua Tiibetin vankilalaitoksen johtajaa Tsering Puncogia.

Puncog torjui amerikkalaisen kongressiedustaja Frank Wolfin syytökset, joiden mukaan Kiina tukahduttaa Tiibetin ja on vanginnut satoja itsenäisyyttä vaatineita tiibetiläisiä. Wolf vieraili aiemmin tässä kuussa Tiibetissä.

Tiibetissä on viime vuosina järjestetty lukuisia itsenäisyyttä vaatineita mielenosoituksia, joiden järjestäjinä ovat olleet buddhalaismunkit ja -nunnat. Monet heistä on sittemmin tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan useat vangitut munkit ja nunnat ovat kuolleet vankiloissa tapahtuneiden pahoinpitelyjen seurauksena. Heiltä on myös evätty tarpeellinen lääketieteellinen hoito.

Puncogin mukaan vankiloissa on vain yhdeksän prosenttia poliittisia vankeja. Vankeja ei kohdella huonosti, sillä vankeinhoitolaitos on kieltänyt vartijoita herjaamasta tai pahoinpitelemästä vankeja, hän vakuutti. Vangeille tarjotaan myös riittävä terveydenhoito. Kiina valtasi Tiibetin vuonna 1951.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.