Mainos

Kiina kertoi 159 uudesta sars-tapauksesta

Kiina kertoi tänään viidestä uudesta sars-kuolemasta ja 159 tautiin sairastuneesta. Kiinan terveysministeriön mukaan kuolemantapauksista kolme ja uusista tartunnoista 97 todettiin maan pääkaupungissa Pekingissä.

Muista tartuntatapauksista 21 todettiin Hebeissä, 13 Guangdongissa, yhdeksän Shanxissa, seitsemän Sisä-Mongoliassa sekä seitsemän Tianjinissa. Lisäksi Chongqingissa havaittiin kaksi ja Henanissa yksi uusi sars-tapaus.

Hongkongin hallitus kertoi tänään, että sars-kuumeeseen on kuollut lisää yksitoista ihmistä ja uusia tartuntoja on todettu kahdeksan.

Kiina pelkää sars-epidemiaa aidsin runtelemassa Henanissa

Kiina pelkää sars-kuumeen leviävän miljoonien siirtotyöläisten mukana aidsin pahoin runtelemaan Henanin maakuntaan. Toukokuun ensimmäisinä päivinä Henaniin palanneista noin 300 000 siirtotyöläisestä 75 prosenttia saapui sars-alueilta. Henanissa oli tiistaihin mennessä kerrottu toistaiseksi vasta 14 sars-tartunnasta ja 14 epäillystä tapauksesta, mutta terveysviranomaiset ovat huolissaan tuhoisista seurauksista taudin levitessä alueelle.

Henanin hallituslähteiden mukaan siirtotyöläisten palaamista sars-alueilta kotiseudulleen Henaniin on ollut vaikea estää. Henanin maakunnassa on noin miljoona hiv-positiivista, joiden immuunijärjestelmä on jo valmiiksi heikentynyt ja joille sars merkitsisi mitä todennäköisimmin kuolemaa. He saivat hi-viruksen 1980-luvun puolivälin alusta alkaen, kun he luovuttivat rahaa vastaan verta likaisissa verenluovutuspaikoissa.

Maaseutua uhkaa epidemia

Kiinan hallitus on varoittanut siirtotyöläisiä palaamasta kotiseuduilleen toukokuun juhlapyhinä, mutta miljoonat työläiset ovat jättäneet varoitukset oman onnensa nojaan. Henaniin on viime viikkoina palannut yli 800 000 siirtotyöläistä ja naapurimaakuntaan Anhuihin yli miljoona.

Pääministeri Wen Jiabao varoitti tänään, että tauti saattaa levitä laajasti Kiinan takamailla. -Tällä haavaa mitään laajaa epidemiaa ei ole ollut maaseudulla, mutta meidän on oltava valmiudessa. Taudinehkäisyn unohtaminen ei käy, Kansan päivälehti kertoi Wenin sanoneen. Viruksen taltuttamisen kannalta sen leviämisen estäminen maaseudulle on tärkeää, Wen tähdensi.

Hallitus sulkikin tänään kaikki huvittelupaikat ja urheilutilat 17 kaupungissa Anhuissa. Pääministeri on myös luvannut ilmaisen hoidon sars-potilaille maaseudulla. Kaikille epäillyille sairastuneille on tarjottava ilmainen lääkitys, ruokaa ja majoitus. Myös Maailman terveysjärjestö WHO on ilmaissut huolensa Kiinan maaseudun terveydenhuollon mahdollisuuksista selvitä sarsista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.