Mainos

Kiina julistaa voittaneensa tulvajärven

Kiinan mukaan taistelu maanjäristyksen aiheuttamaa tulvajärveä vastaan on viimein voitettu. Purkautuessaan vesimassat olisivat voineet uhata jopa miljoonan kiinalaisen henkeä.

Kiinan armeija on tehnyt vimmatusti töitä viikkojen ajan, jotta järven pinta laskisi hallitusti. Armeija on muun muassa räjäytellyt pienoisohjuksilla kiviä järven pohjasta saadakseen aikaan tyhjennysreittejä vedelle. Koko tiistain maanjäristyksen tyhjentämiä kylien ja kaupunkien läpi ryöppysivätkin järvestä kanavoidut mutaiset vesivirrat, minkä avulla järven pinta laski turvalliselle tasolle.

Paikalliset asukkaat riemuitsevat, että tulvavaara näyttäisi viimeinkin olevan ohi. Esimerkiksi Mianyangin kaupungissa tuhannet ihmiset kerääntyivät seuraamaan veden ryöppyämistä joen uomaan, joka vielä päivää aiemmin oli täysin kuiva.

- Alussa olimme todella peloissamme, mutta nyt tulvariski on ohi. Hallitus on hoitanut tämän hyvin, sanoi kaupungin asukas He Jiayang uutistoimisto AFP:lle.

Tulvajärvi syntyi Kiinan toukokuisen tuhoisan maanjäristyksen yhteydessä, kun maanvyöryt tukkivat joen erityisen vuoristoisessa Sichuanin maakunnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.