Mainos

Kiina harkitsee ihmisoikeussopimusten allekirjoittamista

Kiina kertoi tänään harkitsevansa vakavasti kahden kansainvälisen ihmisoikeussopimuksen allekirjoittamista. Milloin Kiina mahdollisesti allekirjoittaa sopimukset on kuitenkin maan sisäinen asia, kertoi ulkoministeriön edustaja.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Kiina antoi ymmärtää, että Kiina ja Yhdysvallat olisivat lähentymässä toisiaan ihmisoikeuskiistassa.

New York Times -lehti kertoi alkuviikosta juuri ennen Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin Pekingin-vierailua, että Kiina ja Yhdysvallat olisivat lähellä läpimurtoa ihmisoikeuksia koskevassa kiistassa. Lehden mukaan Albright pyrkii saamaan Kiinan allekirjoittamaan kaksi YK:n ihmisoikeussopimusta ja vapauttamaan poliittisia vankeja, ja vastineeksi Yhdysvallat lupaa olla ottamatta Kiinan ihmisoikeustilannetta esille YK:n ihmisoikeuskomission kokouksessa ensi kuussa.

Albrightin vierailu päättyi kuitenkin ilman konkreettisia tuloksia kiistassa.

Yhdysvaltain ja Kiinan välisissä suhteissa on parantumisen merkkejä molempien osapuolten ponnistelujen tuloksena, kertoi Kiinan ulkoministeriön edustaja tänään.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.