Mainos

Kiina evakuoi yli puoli miljoonaa ihmistä

Viranomaiset evakuoivat keskisessä Kiinassa yli puoli miljoona ihmistä valmistellessaan Jangtsejoen suojapatojen räjäyttämistä tulvavesien juoksuttamiseksi pois jokiuomasta.

-Valmistaudumme räjäyttämään patoja tulvapaineiden vähentämiseksi Wuhanissa, Gonganin maakunnan tulvaviranomainen sanoi. Gongan sijaitsee 200 kilometrin päässä Hubein maakunnan pääkaupungista Wuhanista.

Tulvataakan odotettiin tulevan Gonganin kannettavaksi, mikäli vettä ryhdytään juoksuttamaan pois jokiuomasta. Tulvahuippu virtasi eilen Hubeissa sijaitsevan kaupungin Yichangin läpi, ja sen odotettiin saapuvan iltapäivällä Shashin kaupunkiin, joka on 150 kilometriä Gonganista ylävirtaan, viranomainen sanoi.

Hubei julisti eilen hälytystilan, kun tulvavedet uhkasivat murtaa suojavalleja sadoissa kohdissa.
-Pahin vaihe vuoden tulvantorjunnassa on todennäköisesti tulossa Jangtsejoen keskijuoksulla, joen vesilautakunnan virkailija sanoi maan tiedotusvälineiden mukaan.

Muuan tulvaviranomainen kertoi Jingjiangissa, että 520 000 ihmistä täytyisi evakuoida Gonganin maakunnassa, ja lisäsi, että 335 000 on jo siirretty.
-Olemme siirtäneet ihmisiä viime yöstä lähtien ja saamme kaikki ihmiset turvallisille alueille keskipäivään mennessä, Gonganin tulvavirkailija sanoi.

Rankkasateet ovat piiskanneet keskistä ja itäistä Kiinaa viikkojen ajan ja nostaneet vedenkorkeutta joissa ja järvissä korkeimmilleen sitten vuoden 1954. Tuhoisissa tulvissa on viranomaisten mukaan kuollut yli 2 000 ihmistä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.