Mainos

Kiina estää verkkoseksin

Kiinan turvallisuusministeriö on julkistanut uuden tietokoneohjelman, joka tarkoituksena on pitää "uskonnollia liikkeitä, seksiä ja väkivaltaa" sisältävät Internet-sivut poissa kiinalaisten ulottuvilta.

Kiinassa Internet-maailmalla on rajansa

Internet Police 110 -niminen ohjelma estää kiinalaiskäyttäjiä saamasta sopimatonta materiaalia ulko- ja kotimaisilta sivuilta. Ohjelmasta on tehty eri versiot koteihin, Internet-kahviloihin ja kouluihin. Internet Policella pystytään myös valvomaan verkkoliikennettä. Ei ole tiedossa, tuleeko ohjelma pakolliseksi jokaiseen Internet-yhteydelliseen tietokoneeseen.

Kiinassa on estetty pääsy länsimaisen median, ihmisoikeusryhmien, hengellisen liikeen Falun Gongin sekä tiibetiläisten pakolaisten sivuille. Muillekaan poliittisesti aroille tai vahingollisille sivuille ei pääse.

Kiinassa Internet on käytössä kaupan ja koulutuksen apuvälineenä. Viime vuonna julkaistiin monia uutisalueita, verkkosivujen sisältöä, chattia ja sähköpostia koskevia uusia sääntöjä.

Lokakuussa julkaistiin kaiken kattavat uudet säännöt Internet-yrityksille. Ulkomaalaisia sijoituksia ja sisältöjä rajoitettiin ja sivuja valvotaan tiukasti "kumouksellisten" sisältöjen vuoksi.

Toisinajattelijoiden ja Falun Gongin sivut käyttävät nyt verkossa kiertoteitä välttääkseen turvajärjestelyt.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.