Mainos

Kiina arvosteli EU:ta puuttumisesta Tiibetin tilanteeseen

Kiinan ulkoministeriö on arvostellut EU:ta sekaantumisesta Tiibetin levottomuuksiin. Ministeriön mukaan Tiibetin tilanne on puhtaasti Kiinan sisäinen asia, eikä ulkovalloilla tai ulkomaisilla järjestöillä ole oikeutta puuttua asiaan.

EU:n ulkoministerit ovat vedonneet levottomuuksien lopettamisen puolesta ja kantaneet huolta pidätettyjen kohtelusta.

Kiinan-vastaiset mielenosoitukset jatkuivat tänään Nepalissa ja Intiassa. Nepalissa viranomaiset pidättivät lähes 300 mielenosoittajaa, jotka yrittivät tunkeutua Kiinan lähetystöön maan pääkaupungissa Kathmandussa. Poliisin kerrottiin myös hakanneen mielenosoittajia kepeillä.

Mielenilmaukseen osallistui kaikkiaan noin 350 ihmistä, heidän joukossaan myös munkkeja ja nunnia. Mielenosoittajat vaativat Kiinaa lopettamaan Tiibetin sorron ja huusivat dalai-lamaa tukevia iskulauseita.

Nepalin hallitus on toistuvasti todennut, että se katsoo Tiibetin olevan osa Kiinaa, eikä maa suvaitse Kiinan vastaisia mielenosoituksia. Tänään hallitus kertoi harkitsevansa mielenosoitusten kieltämistä kokonaan.

Myös Intian pääkaupungissa Delhissä oli Kiinan-vastaisia mielenosoituksia maanantaina. Sadat maanpaossa asuvat tiibetiläiset polttivat Kiinan lippuja ja huusivat Kiinan presidentin Hu Jintaon vastaisia iskulauseita.

Intiassa on suurin tiibetiläisten maanpakolaisten yhteisö. Noin 100 000 Tiibetistä paennutta ihmistä asuu Intiassa. Intia on myös Tiibetin pakolaishallituksen ja maan hengellisen johtajan dalai-laman kotipaikka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.