Kiina alkoi "poistaa" korkea-arvoisia virkamiehiä tehtävistään – eivät ole onnistuneet estämään koronaviruksen leviämistä

1:39
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste seuraa koronaviruksen etenemistä Hongkongissa.

Koronavirus jatkaa leviämistään Kiinassa, eikä toimenpiteitä ole jätetty tekemättä. Nyt useita virkamiehiä on jälleen poistettu tehtävistään.

Kun koronavirukseen kuolleiden määrä nousi yli tuhanteen, niin Kiina päätti "poistaa" useita korkean tason virkamiehiä tehtävistään.

Kyseiset virkamiehet ovat työskennelleet nimenomaa koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen parissa eivätkä he ole onnistuneet siinä ilmeisesti tarpeeksi hyvin.

BBC:n mukaan potkut on annettu muun muassa Hubein provinssin terveyskomission puoluesihteerille ja komission päällikölle. Myös paikallisen Punaisen ristin varajohtaja on erotettu tehtävästään.

Terveyskomissiosta potkut saaneet ovat ilmeisesti korkea-arvoisimmissa töissä olleita henkilöitä, jotka on tähän mennessä ”poistettu” tehtävistään koronavirukseen liittyen. Kyseiset kaksi virkamiestä korvataan nyt kansallisella tasolla työskennelleillä henkilöillä, kuten Kiinan kansallisen terveyskomission varajohtajalla.

Aiemmin kenkää tehtävistään ovat saaneet jo esimerkiksi Huanggangin kaupungin terveyskomission päällikkö, Wuhanin tilastoviraston varapäällikkö sekä Punaisen ristin varajohtaja.

Vaikka henkilöitä on poistettu tehtävistään, niin se ei tarkoita, että he olisivat välttämättä saaneet lopulliset potkut vaan heidän tehtäviään ja arvonimiään on saatettu alentaa tai heitä on voitu siirtää täysin toisiin tehtäviin.

Kiinan viranomaiset ovat saaneet paljon kritiikkiä siitä, kuinka he ovat hoitaneet koronavirukseen liittyvää kriisiä. Koronavirukseen on kuollut tähän mennessä 1018 ihmistä ja tartunnan saaneita on yli 43 000. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja