Mainos

Kievari: Terrori-iskut eivät padonneet viestinnän valtavirtaa

Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtajan Seppo Kievarin mielestä länsimaiset tiedotusvälineet selvisivät pääosin hyvin New Yorkin terrori-iskuja seuranneesta hysteriasta. Ylilyöntejä oli, mutta silti viestinnän valtavirtaa ei kovin pahasti padottu.

-Näin siitäkin huolimatta, että toimitukset ovat saaneet osansa bioasehyökkäyksestä ja pelottelusta, Kievari sanoi avatessaan Sanomalehtipäivän tänään Helsingissä. Sanomalehdille syyskuun 11. päivänä alkanut uusi aikakausi, "pelon aika", on ollut kova haaste.

Kansalaiset ovat vaatineet ajan tasalla olevaa tietoa ja selitystä. Suomessa etäisyys ongelmien keskukseen on helpottanut maltin säilyttämistä.

-On ollut rohkaisevaa havaita, että sanomalehtien lukijakunta on käytettävissä olevan tiedon mukaan luottanut lehtiinsä ja niiden tarjoamaan tietoon.

Kievarin mukaan iskuja seurannut taantuma ei näy murtaneen sanomalehtien perustuksia mediamarkkinoilla ainakaan vielä: Lehdet ovat toistaiseksi säilyttäneet yli 50 prosentin osuutensa runsaan kuuden miljardin mainoskakusta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.