Mainos

Kieliverkko tukemaan yliopistojen opetusta

Suomen suurimmat korkeakoulut valmistelevat sähköistä kieliverkkoa, jonka tavoitteena on tukea niiden kielikeskusten työtä.

Opetusverkkoa kokoaa Tampereen yliopiston hypermedialaboratorio. Hankkeessa ovat mukana Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistojen sekä Helsingin kauppakorkeakoulun kielikeskukset.

Kielikeskusten opettajat luovat sisällön internetissä pyörivään verkkoon. Valmisteluringin postituslistalla on nelisenkymmentä opettajaa, joista liki puolet tuottaa aktiivisesti aineistoa.

Aineisto tulee avoimeksi kaikille internetin käyttäjille. Vuorovaikutteiset harjoitukset vaativat kuitenkin nopeita kiinteitä verkkoyhteyksiä. Parhaat yhteydet ovat juuri korkeakouluilla.

Opetusministeriö myönsi viime vuoden lopulla hankkeelle 600 000 markan määrärahan. Kieliverkko on määrä avata opetuskäyttöön ensi syksynä.

Opetusverkon ensimmäiset kielet ovat ruotsi ja englanti. Saksa ja ranska aiottiin ottaa myös mukaan, mutta aineiston valmisteluun ei ole toistaiseksi hellinnyt rahoitusta.

Kieliverkon rakentajat kokoavat valmista materiaalia ja tuottavat uusia virtuaaliseen ympäristöön sopivia harjoituksia. Valmiina löytyy melko runsaasti kirjallisuutta ja melko käteviä sähköisiä sanakirjoja.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja