Mainos

"Kielimuuri saattaa olla ongelma avustustöissä Japanissa"

Ulkomailta on lähetetty apua Japanin katastrofialueelle. Kansainvälisen avun päällikkö Kalle Löövi kertoo, että muutamia avustusryhmiä on jo saapunut paikan päälle Japaniin.

- Toiminta-alueelle on hyvin vaikea päästä. Olen ollut yhteydessä Japanin Punaiseen Ristiin ja siellä on yritetty rajoittaa maantieliikennettä viranomaiskuljetuksiin.

Löövi uskoo, että jo huomenna paikalle saapuneet ensimmäiset avustusryhmät ovat tositoimissa. Löövi ei usko, että varsinaiselle pelastustoiminnalle on enää tarvetta.

- Uskon, että enemmän löytyy sellaisia ihmisiä, jotka ovat päässeet vetäytymään johonkin suojaan rakennuksiin, ja jotka odottavat siellä apua.

Japanissa avustusjoukkoja omastakin takaa

Alueelle on saapunut tai saapumassa amerikkalaisia, saksalaisia ja australialaisia pelastustyöntekijöitä. Pelastustyöt ovat aiemminkin sujuneet hyvässä yhteistyössä, mutta jo Koben maanjäristyksessä huomattiin, että eri pelastusryhmät tarvitsevat japanialaisia tulkkeja toimiakseen.

- Nyt kuitenkin tiedämme, että esimerkiksi Uudesta-Seelannista on tulossa lähinnä japanila puhuvia avustajia. He ovat siis japanilaisia, jotka asuvat Uudessa-Seelannissa.

Japanissa on Löövin mukaan kuitenkin myös apujoukkoja omasta takaa: itsepuolustusjoukkoja, paikallista palo- ja pelastushenkilökuntaa, poliiseja ja Punaisen Ristin etsintäryhmiä.

Avustuskuljetukset takkuavat

Japanissa avustustarvikkeiden kuljettaminen on ollut suurtenkin kaupunkien välillä vaikeaa. Liikenneyhteydet alueella ovat erittäin huonot tällä hetkellä.

- Uskon, että päivien mittaan tässä saadaan helikopterikuljetuksia paikan päälle ja teitä saadaan avatuksi. Kyllä avustuskuljetukset takkuavat tällä hetkellä, myöntää Löövi.

Sairaalaverkosto toimii Löövin mielestä Japanissa hyvin.

- He pystyvät auttamaan myös ulkomaisia avun tarvitsijoita.

(MTV3)

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 13.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.