Mainos

Kielikiista ei haittaa EU-kokousta Lapissa

EU-maiden ulkoministerit aloittavat tänään epävirallisen kokouksensa Inarin Saariselällä. Kokouksessa keskustellaan Balkanin tilanteesta, EU:n laajentamisesta sekä unionin kriisinhallinnan kehittämisestä. Esillä ovat myös suhteet Turkkiin; maan avustaminen maanjäristystuhojen korjaamisessa ja sen mahdollisuudet päästä EU:n jäsenyysehdokkaiden joukkoon.

Itä-Timorin tilanne kansanäänestyksen jälkeen nousee samoin keskustelun aiheeksi, kun ministerit saavat raportin Irlannin ulkoministeri David Andrewsilta, joka on seurannut äänestystä EU:n edustajana. Mitään varsinaisia päätöksiä Saariselällä ei tehdä, koska kyseessä on epävirallinen kokous. Ulkoministerikokoukseen osallistuvat kaikkien EU-maiden edustajat, eli tällä kertaa kieliriidoilta on vältytty. Kokouksen työkielivalikoima on epävirallisten ulkoministerikokousten vakiintuneeseen tapaan englanti ja ranska; sen lisäksi saksankielisillä ministereillä on mahdollisuus puhua äidinkieltään. Ulkoministeri Tarja Halonen puhuu kokouksessa englantia.

Vieraille on tarkoitus tarjota runsaasti Lapin eksotiikkaa. Ministerit viedään tänä iltana Kaunispäälle päivällisille. Luonnosta nauttiminen tosin saattaa vaikeutua, koska Saariselällä raivosi lauantain vastaisena yönä voimakas ukkosmyrsky ja lisää oli luvassa täksi päiväksi. Suurin osa ministereistä saapuu paikalle tänä aamuna, ellei sitten rajuilma estä laskeutumista Ivalon kentälle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.