Mainos

Kieli keskellä suuta liikenteessä – karmea ajokeli

Ajokeli jatkuu huonona tai erittäin huonona suurimmassa osassa Suomea.

Liikenneviraston mukaan lumipyry ja lunta kinostava navakka tuuli heikentävät liikennesäätä muualla paitsi Pohjois-Lapissa.

- Pohjois-Lappi on ainoa mikä näyttää poutaiselta aamusta. Kelikameroiden ja tutkakuvien perusteella näyttäisi olevan takkuista ajokeliä koko päivän, sanoo liikenneviraston päivystäjä Marjatta Talliniemi.

Yön ajan satanut sankka lumisade on tehnyt ajokelin erittäin huonoksi etenkin Etelä- ja Länsi-Suomessa. Pohjanmaalla tiet ovat osin tukossa.

– Tyrnävän ja Muhoksen suunnalta on tullut meille soittoja, että tiet ovat niin tukossa, etteivät autot ole päässeet läpi, kertoo Talliniemi.

Sadealue tuo viikonlopun mittaan uutta lunta paikoin jopa 20 senttiä. 

Lämpötila on tänään maan eteläosassa nollan tuntumassa, maan keskiosissa on pikkupakkasta. Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa on  kolmesta 10:een astetta pakkasta ja Lapissa 10–15 astetta pakkasta. Lunta sataa koko maassa aivan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta.

Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta voit seurata liikenteen sujuvuutta siellä, minne kotimaassa oletkaan ajamassa.

Liikennetilannekartta ei välttämättä toimi kaikilla laitteilla. Jos et näe karttaa, suosittelemme siirtymään sivuston täysversioon.

Karttapohjan lähteet: Esri, HERE, DeLorme, METI/NASA, USGS.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.