Mainos

Kieli keskellä suuta liikenteessä Länsi- ja Etelä-Suomessa

Hajanaiset lumisateet ovat tehneet ajokelistä huonon Suomen länsiosissa. Sadealue liikkuu päivän aikana maan etelä- ja keskiosien yli kohti itää.

– Tienpinnat ovat paikka paikoin jäiset ja ajokeli on huono myös laajalti Pohjois-Suomessa, kertoo MTV:n meteorologi Visa Salojärvi.

Salojärven mukaan pilvisyys lisääntyy maan eteläosassa iltapäivällä, kun sateet ulottuvat Pohjanmaalta kohti Uuttamaata. Aivan maan eteläosissa sateet tulevat osaksi myös räntänä.

Sadealueen jäljiltä pilvipeite alkaa rakoilla maan lounaisosasta alkaen. Lämpötila ehtii nousta lähelle viittä astetta. Pilvisillä alueilla etelässä ja idässä ollaan nollassa tai pikkupakkasella.

Pohjois-Suomessa edessä on kaunis kevättalvinen päivä. Aamun paukkupakkaset (Kilpisjärvellä jopa -34) kohoavat 5–10 pakkasasteeseen, käsivarren Lapissa noin 15 pakkasasteeseen.

Selkeä sää jatkuu huomenna maan pohjoisosassa, maan keskiosassa ja Kaakkois-Suomessa tulee sen sijaan monin paikoin lumisateita. Etelä- ja länsirannikolla sekä Lounais-Suomessa on poutaisempaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.