Mainos

Kiekkokisojen eurot valuvat harvoille palveluntarjoajille – Lue missä asuvat kiekkoleijonat

Maailman suurimman vuosittaisen talviurheilutapahtuman, jääkiekon MM-kisojen, alkuun on enää reilu viikko. MM-kisat tuovat Helsinkiin tuhansia kisaturisteja ja satoja urheilijoita.

Jääkiekkoliiton tavoite on, että kisoihin myydään 350 000 lippua ja että ulkomailta saapuu noin joka kymmenes kisaturisti.

Jääkiekkoliiton lisäksi taloudellisesti kisoista hyötyvät kuitenkin melko harvat palveluntarjoajat.

– Tietysti hotellit, ravintolapalvelut ja monet muut palvelut joita turistit käyttävät, siellä nähdään liikevaihdon kasvua, toteaa kansantaloustieteen tohtori Heikki Loikkanen Helsingin yliopistosta.

– Mutta aikaisempien tapahtumien perusteella näyttää siltä, että työvoima hotelleissa riittää, kun olemassaolevan henkilökunnan käyttöä venytetään ja näin ollen uutta rekrytointia ei juuri tapahdu. Tämä selittyy puolestaan sillä, et kyseessä on melko lyhytkesoinen tapahtuma, jatkaa Loikkanen.

Kisatapahtuman ympärillä kulutus lisäksi kasvaa ja sitä kautta valtiolle kertyy arvonlisäveroa, mutta sen vaikutukset ovat Loikkasen mukaan vaatimattomia.

Pelaajien majoitus yksissä käsissä

Poikkeuksellisen hyvän tilin kiekkokarkeloista niittää kuitenkin S-ryhmä, sillä se vastaa yksinoikeudella jääkiekkojoukkueiden majoituksesta. Yksi joukkue tarkoittaa neljää-viittäkymmentä henkilöä ja joukkueita on kisoissa kaikkiaan kuusitoista.

– Kyllä me satoja, jopa tuhansia vuorokausia myydään kisojen aikana enemmän kuin muutoin vastaavana aikana, vaikka toukokuu on tavallisestikin melko hyvää aikaa majoituspalvelujen tarjoajalle, sanoo myynti ja markkinointijohtaja Tommi Mannonen S-ryhmästä.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan Suomen kiekkoleijonat majoittuvat Radisson Blu -keskustahotellissa Helsingin Runeberginkadulla, kun taas esimerkiksi avausvastus Valko-Venäjä yöpyy Vantaan Flamingossa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton kutsuvieraita voi bongata puolestaan Kalastajatorpan hotellin liepeiltä.

Kiekkotähtiä majoittaville hotelleille on esitetty erityisvaatimuksia muun muassa ruokalistojen suhteen.

– Olemme jääkiekkoliiton ja meidän keittiöhenkilökuntamme kanssa käyneet läpi, mitä urheilijoille tarjotun ruoan pitäisi sisältää.

– Ja toki tiedämme, että ruoan kulutus tulee olemaan kovempi kuin normaalisti, koska urheilijat syövät vähän enemmän koska kuluttavatkin vähän enemmän. Jonkin verran on panostettu myös aterioiden terveellisyyteen, kertoo Mannonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.