Kiekkohuuma vei Jaana Pelkosen mennessään

Kansanedustaja Jaana Pelkonen nautti jääkiekosta.

Torstai-ilta huipentui Leijonien komeaan voittoon Yhdysvalloista puolivälierissä. Joukkueen huikea taistelua seurasi Hartwall-areenalla lähes täysi jäähalli. Paikan päällä Suomea kannusti myös kansanedustaja Jaana Pelkonen, joka antautui täysin mukaan kisahuumaan.

– Jännittänyt on pirun paljon, mutta nythän ei voi kuin hymyillä. Eihän tyytyväisempi voisi ollakaan. Varsinkin, kun on ollut hieno taistelu, hän iloitsee.

Pelkonen ei pysynyt paikallaan, vaan hän eläytyi mukaan Leijonien taisteluun.

– Hyppelin kaikki kolme erää, mua sai pitää alusta asti paikallaan penkissä. Tulin sellaisella pienellä päänsäryllä, nyt särkee ehkä kymmenen kertaa enemmän, kun jännitti niin paljon. En tiedä, milloin minua on viimeksi jännittänyt niin paljoa, hän myöntää.

Suomi-USA-taistelu oli Pelkoselle jääkiekon MM-kisojen ensimmäinen ottelu paikan päällä. Hän ei suoranaisesti tunnustaudu jääkiekkofaniksi, vaikka se on seurannut häntä läpi elämän.

– Kotona on katottu joka ikinen matsi. Tavallaan ei ole tarvinnut itse olla ykkösfani, kun se on ollut aina läsnä, hän sanoo.

Jaanan lempipelaajaksi on noussut kapteeni Mikko Koivu. Hän oli seurannut peliä huippupelaajan äidin seurassa katsomossa.

– Ehkä Koivu-linjalle menisin, koska äiti Koivun kanssa jännitettiin tuolla viime metreillä, hän myhäilee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat