Mainos

Kidnappausta pelkäävän unelmaranneke

Ihmisoikeusryhmä Civil Rights Defenders on kehittänyt hälytyksiä tekevän rannekkeen kidnappauksen vaarassa oleville avustustyöntekijöille.

Natalia Project -ranneke lähettää hälytyksen mobiiliyhteyden ja GPS-navigointiteknologian avulla ja ilmoittaa, mikäli rannekkeen käyttäjä on vaarassa.

Hälytysten tarkoituksena on kerätä apua ja varmistaa, ettei konfliktialueella työskentelevä rannekkeen haltija pääse katoamaan jäljettömiin.

Rannekeprojekti on nimetty ihmisoikeuksien puolustaja Natalia Estemirovan mukaan, joka siepattiin ja murhattiin vuonna 2009. Ryhmän mukaan ranneke olisi saattanut estää kuoleman.

Hälytys aktivoituu automaattisesti, jos ranneke kiskaistaan väkivalloin käyttäjältä.

Hälytys lähettää tiedon rannekkeen käyttäjästä järjestön päämajaan Tukholmaan. Mukana on myös tiedot siitä, missä ja milloin hälytys tapahtui. Hälytys lähetetään myös lähistöllä oleville avustustyöntekijöille, jotta he voivat ryhtyä nopeasti tarvittaviin toimiin.

Civil Rights Defenders pyrkii lisäksi saamaan hälytyspalvelulle maailmanlaajuista huomiota sosiaalisessa mediassa. Hälytykset lähetetään Facebook- ja Twitter-viesteinä. Tavoitteena on, että maailmanlaajuinen huomio estäisi avustustyöntekijöihin kohdistuvia hyökkäyksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.