Mainos

Kidnapatut toimittajat vapaaksi Gazassa

Palestiinalainen ääriryhmä on vapauttanut 13 päivää sitten sieppaamansa amerikkalaisen televisiokanavan kuvaajan ja toimittajan.

Palestiinalaiset sieppaajat ovat vapauttaneet Gazassa kaksi televisiotoimittajaa, jotka olivat olleet vankeina lähes kaksi viikkoa.

Amerikkalaisen Fox News -uutiskanavan toimittaja Steve Centanni, 60, ja uusiseelantilainen kuvaaja Olaf Wiig, 36, olivat 13 päivää entuudestaan tuntemattoman Pyhät jihad-prikaatit -ryhmän vankeina. Palestiinalaiset turvallisuuspoliisit toivat miehet merenrantahotelliin Gazan kaupungissa, missä he tapasivat toimittajaystäviään. Itkua nieleskelevä Centanni sanoi kokemustaan "traumaattiseksi".

- Olen niin onnellinen ollessani tässä, koska aika ajoin luulin kuolevani enkä kuollutkaan, Centanni kertoi uutiskanava CNN:lle.

Ennen vapautusta julkistetussa videossa näytettiin Centanni ja Wiig istumassa ja lukemassa lausuntoa, jossa he ilmoittivat kääntymisestään muslimeiksi.

- Olen vaihtanut nimeni Khalediksi. Olen kääntynyt islamilaisuuteen ja sanon sanan Allah, Centannni kertoi videolla. Gazassa on useaan otteeseen siepattu toimittajia, mutta nämä on yleensä vapautettu pikaisesti.

Vapautuksen jälkeen toimittaja Centanni kertoi, että heitä oli kehotettu kääntymään islamilaisuuteen aseella uhaten.

- Kunnioitan kyllä syvästi islamia, mutta meistä tuntui, että meidän täytyi suostua, koska heillä oli aseet, emmekä tienneet mitä pirua oli tekeillä.

Ennen vapautusta oli arveltu, että sieppaajilla oli kytköksiä al-Qaida-verkostoon. Palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania sanoi kuitenkin, ettei tällaisia kytköksiä ole. Jutussa ei palestiinalaisviranomaisten mukaan ole tehty pidätyksiä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.