Kidman ja Crowe suurelokuvaan

Näyttelijätähdet Nicole Kidman ja Russell Crowe ovat aloittamassa Australiaan sijoittuvan suurelokuvan harjoitukset. Toistaiseksi nimeämätön rakkauskertomus tulee haastamaan tekijöidensä mukaan itsensä Tuulen viemää -klassikon.

- Kidman ja Crowe aloittavat elokuvan harjoitukset Yhdysvalloissa maaliskuussa. Filmin kuvaukset käynnistyvät Australiassa loppuvuodesta, kertoo ohjaaja Baz Luhrmann.

Moulin Rouge -leffan myötä maineeseen noussut Luhrmann myös paljastaa, että sekä Kidman että Crowe ovat suostuneet tinkimään palkkiostaan. Kulujen leikkauksella saatiin Twentieth Century Fox -elokuvayhtiö mukaan suurfilmin rahoittajaksi.

- Russell, Nicole ja minä olemme jo hyvin kauan halunneet tehdä ison australialaisen elokuvan. Maastamme löytyy eräitä planeettamme erikoisimmista maisemista. Haluamme kuvata kahta erikoislaatuista näyttelijää niissä maisemissa. Luhrmann korostaa.

Ohjaaja kertoo työstäneensä tulevan filmin käsikirjoitusta jo seitsemän vuotta.

- Tavoitteena on tehdä jotain täysin australialaista – jotain, mitä maailma ei ole nähnyt aiemmin.

Valtaosa filmin näyttelijöistä tulee olemaan paikallisia. Erääseen päärooleista on pestattu nuori poika, joka on aboriginaali eli Australian alkuasukas.

Rakkaustarina sijoittuu 1930- ja 1940-luvuille. Elokuvassa nähdään muun muassa japanilaisten pommittavan Darwinin kaupunkia.

Australialaisen Nicole Kidmanin ja Uudessa-Seelannissa syntyneen Russell Crowen piti näytellä aiemmin yhdessä filmissä nimeltä Eycalyptus. Kyseinen elokuvahanke kuitenkin kaatui vain kaksi päivää ennen kuin kuvausten oli määrä alkaa.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat