Mainos

Kiasmassa otetaan tyynesti hindujen suuttumus

Kiasmassa ei aiota tällä hetkellä ryhtyä mihinkään toimiin hinduja suututtaneen Marita Liulian teoksen suhteen. Mediataiteilija Liulian Uskontoja jäljittämässä -näyttelyssä esillä olevassa valokuvassa länsimainen uneton turisti vilvoittelee parvekkeella intialaiskaupungissa.

Maailmanlaajuisen hinduyhteisön puheenjohtaja, nevadalainen Rajan Zed, moittii tiedotteessaan valokuvaa epäkunnioittavaksi, koska alastomaa miestä esittävän teoksen nimi on The Night of Pushkar 2. Pushkar on Intian vanhimpia kaupunkeja ja pyhä paikka hinduille. Rajan Zed vaatii kuvan poistoa näyttelystä ja anteeksipyyntöä kaikilta tahoilta opetusministeri Henna Virkkusta (kok.) myöten.

Euroopasta ei valituksia

-Tietysti otamme USAsta tulleen yhteydenoton vakavasti ja seuraamme tilannetta, mutta mihinkään toimiin ei nyt ole aihetta, kertoo Kiasman tiedotuspäällikkö Piia Laita. -Kyse on kokonaistaideteoksesta. Yksikään hindu Euroopasta, saatikka Suomesta ei asiasta ole valittanut, sanoo Laita.

Yhdysvalloissa asuva Rajan Zed on aiemmin vaatinut anteeksipyyntöä esimerkiksi Mike Myers -elokuva Love Gurun tekijöiltä. Saksalaismalli Heidi Klum puolestaan suututti Zedin mukaan hinduja esiintymällä naamiaisissa Kali-jumalattaren asussa.

Marita Liulian Choosing My Religion -näyttely on nähtävillä Kiasmassa huhtikuun 19. päivään saakka. Näyttelyn lähtökohtana ovat maailman pääuskonnot. Liulia kertoo näyttelyn esittelytekstissä jättäneensä uskontoihin liittyvän politikoinnin muille ja keskittyneensä uskontojen positiivisiin pyrkimyksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.