Mainos

Kiasman väistyvä johtaja: Suhteet kielitaitovaatimusta tärkeämmät

Nykytaiteen museon Kiasman johtajana vuodesta 2007 toiminut Berndt Arell on sitä mieltä, että Kiasman johtajavalinnassa kansainväliset suhteet merkitsevät suomenkielen taitoa enemmän. Kiasman johtajan kielitaitovaatimus on herättänyt viime aikoina runsaasti keskustelua.

- Kansainväliset suhteet ovat paljon tärkeämmät. Tärkeää on tietysti se, että johtaja toimii aktiivisena taiteen kentällä, toteaa Arell.

Väistyvä johtaja toivoo muutosta Kiasman hallintorakenteeseen. Arell katsoo, että nykytaiteen laitos valtion virastona on erittäin haasteellinen muoto.

- Esimerkiksi osakeyhtiöinä tai säätiöinä toimivat Kansallisooppera, Kansallisteatteri ja Kaupunginteatteri pystyvät reagoimaan kiitettävän nopeasti asioihin, koska ne ovat itsenäisiä tekemään omia päätöksiä. Minusta olisi syytä tarkistaa, voisiko Kiasman hallintoa muuttaa. Kyllähän yliopistotkin toimivat tätä nykyä itsenäisinä, Arell muistuttaa.

Ateneumin edessä on totuttu näkemään taiteen ystäviä jonoiksi asti, Kiasmassa harvemmin. Arell myöntää, että Kiasma on menettänyt ensimmäisen kahdeksan vuotensa aikana kävijöitä.

- Kaksi vuotta sitten me onnistuimme kuitenkin kääntämään käyrän nousuun. Kahden viimeisen vuoden aikana Kiasmassa on siis ollut enemmän kävijöitä kuin aikaisemmin.

Katso Berndt Arellin haastattelu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.