Mainos

Kiasma ei taivu nettivaatimuksiin

Yhdysvaltalainen hinduaktivisti Rajan Zed on vaatinut yhden valokuvateoksen poistoa Kiasmassa esillä olevasta Maritan Liulian Choosing My Religion -näyttelystä väittäen sen loukkaavan hindulaisuuden edustajia. Ensimmäisenä vaatimus julkaistiin Scoop-nimisessä nettilehdessä.

Kiasman mukaan näyttelykokonaisuuden muuttamiseen ei ole perusteita eikä teosta tulla poistamaan. Verkkosivuilta teos on taiteilijan toimesta poistettu jo aiemmin juuri vastaavanlaisten, internetiä hyödyntävien kampanjoiden välttämiseksi.

Kiasma ilmoittaa seuraavansa tilannetta tarkasti ja suhtautuvansa vakavasti kaikkiin yhteydenottoihin. Museonjohtaja Berndt Arell on myös keskustellut asiasta paikallisten hindulaisuuden edustajien kanssa.

- Marita Liulian teoskokonaisuus käsittelee uskontoja kunnioittavasti eikä taiteilijan tavoitteena ole provosoida, saati loukata minkään uskonnon edustajia. Asiayhteydestä irrotetut yksittäiset osat näyttelystä yhdistettynä tietämättömyyteen kokonaisuudesta sekä internetin tarjoamat alhaisen julkaisukynnyksen kanavat mahdollistavat tämän kaltaiset julkisuustempaukset, Kiasman tiedotteessa todetaan.

Zedin vaatimus perustuu hänen internetistä löytämäänsä valokuvaan teoksesta, itse näyttelykokonaisuutta hän ei ole nähnyt tai tutustunut näyttelystä kertovaan taustamateriaaliin.

(MTV3)

Lue myös:

(3.3.2009)

(6.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.