Mainos

Kiander: Verotyöryhmä unohti pienituloiset

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander arvostelee verotyöryhmän ehdotuksia pienituloisten unohtamisesta.

- Näyttää siltä, että esityksessä pienituloiset ja tulonjakonäkökohdat ylipäätään on unohdettu lähes kokonaan, sanoo Kiander MTV3:n Kymmenen Uutisten haastattelussa.

Kianderin mukaan esitetyt arvonlisäverojen korotukset iskevät nekin kuluttajista pienituloisimpiin.

- Arvonlisäveron korottaminen kohdistuu palvelualoihin ja niillä toimiviin yrityksiin. Kuluttajina se iskee nimenomaan pienituloisimpiin kuluttajiin suhteellisesti enemmän kuin suurituloisiin, että siinä mielessä tämä on tällaista käänteistä tulonjakopolitiikkaa, sanoo Kiander.

Kiander arvioi pienituloisten unohtamisen johtuvan siitä, että työryhmä johdonmukaisesti keskittyy edistämään vientiteollisuuden kilpailukykyä.

- Työryhmä on painottanut tätä kilpailukykytavoitetta hyvin paljon ja ehkä tarkoituksella jättänyt tämän tuloeronäkökohdan huomiotta, sanoo Kiander.

Verouudistusta pohtinut alivaltiosihteeri Martti Hetemäen vetämä työryhmä luovutti tänään väliraporttinsa valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle (kok.). Työryhmä keventäisi yritysten ja palkkatulojen verotusta ja kiristäisi arvonlisä- ja pääomaverotusta.

Lue myös:

Katso: Studiossa Jaakko Kiander

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.