Kiander: Valtion velkaa voidaan lisätä

Myös Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander katsoo, ettei puhemies Sauli Niinistön suosittelemiin menoleikkauksiin ole syytä suin päin ryhtyä. Sen sijaan lääkkeeksi lamanhoitoon hän suosittelee valtion velan lisäämistä. Hänen mukaansa Suomen talous kestää sen mainiosti.

- Meidän lähtökohtainen velkataso on aika pieni, ja tämä 20 miljardin lisäys muutamassa vuodessa on sinänsä iso luku, mutta nostaa velan suhteellista osuutta aika maltillisesti. Tämän velanoton jälkeenkin me olemme vähiten velkaantuneita länsimaita, Kiander sanoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että asteittaista säästämistä joudutaan tekemään myös kehysbudjetointia kiristämällä ja suhtautumalla menojen kasvuun kriittisemmin.

Myös työllisyyden parantaminen on elvytystoimissa välttämätöntä.

- Jos saadan työllisyys kuntoon, niin julkinen talous alkaa myös tervehtyä, mutta jos työttömyys pysyy huonona, mitkään säästötoimet eivät tule riittämään, Kiander jatkaa.

(MTV3)

Leikkausten sijaan tulisi hillitä julkisten menojen kasvua, sanovat Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander ja Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holm. (Huomenta Suomi 2.12.2009)

Lue myös:

    Uusimmat