Mainos

Kiander: Ruotsin pitäisi lähteä pankkivalvontaan mukaan

Ilmarisen eläkepolitiikasta ja taloudesta vastaava johtaja Jaakko Kianderin mielestä olisi ollut suotavaa, että myös Ruotsi olisi lähtenyt pankkivalvontaan mukaan. Kianderin mielestä on tärkeää, että EU:n huippukokouksessa saatiin ratkaisu aikaan.

– Yhteinen pankkivalvonta on tärkein EU:n uudistushankkeista talouskriisin hoidossa, sanoi Kiander MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Meille on hyvin tärkeää, että Ruotsi on samassa veneessä mahdollisimman monessa asiassa. Taloutemme ovat integroituneet. Esimerkiksi Nordea on ruotsalainen pankki. Pankkivalvonta voi aiheuttaa nyt sen, että Nordea saa paremman kilpailuaseman kuin suomalaiset pankit.

Kianderin mukaan yhteiseen pankkivalvontaan siirtyminen kestää kuitenkin pitkään. Yhteisen viranomaistahon rakentaminen voi kestää helposti parikin vuotta. Pankkivalvonta aiheuttaa kuitenkin pankeille lisäkuluja.

– Luultavasti maksu siitä on pankeille alkuvaiheessa pieni, mutta se on selvä lisärasite muun muassa pankkiveron lisäksi. Ja viime kädessä kaikki maksut tullaan keräämään aina asiakkailta.

(MTV3)

Katso Ilmarisen Jaakko Kianderin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.