Mainos

Kiander rauhoittelee sijoittajia: Nokian osake aliarvostettu

Nokian osakkeilla on edelleen potentiaalista arvoa, uskoo eläkevakuusyhtiö Ilmarisen talous- ja eläkepolitiikasta vastaava johtaja Jaakko Kiander.

Tänään torstaina julkistettu tulosvaroitus lähetti Nokian osakkeen hurjaan syöksyyn, mutta luvut näyttävät Kianderin mukaan hämäävän pieniltä.

– Osake on aliarvostettu. Nokian omaisuuden arvokin on selkeästi korkeampi kuin tämä osakkeen arvo, Kiander sanoo.

Nokian osakkeen hinta tippui torstaina iltapäivällä alle kahden euron. Se on nyt kaikkien aikojen alhaisin, 90-luvun alkua lukuunottamatta.

Kiander vakuuttaa, että eläkeyhtiöiden omistamien osakkeiden arvo ei ole laskenut yhtä paljon kuin osakekurssi.

– Arvon alennus riippuu siitä, koska ostaja on osakkeet hankkinut. Osakekauppa on eläkeyhtiöissä tiheää, ja laskukausia tietenkin vältetään parhaan mukaan.

Tarkkoja määriä suomalaisten eläkeyhtiöiden sijoituksista Nokiassa ei tilastoida. Kyse on Kianderin mukaan kuitenkin sadoista miljoonista.

Hän ei kommentoi sitä, aikooko Ilmarinen myydä omat osakkeensa. Mitään sitoumuksia yhtiö ei ole tehnyt: kauppaa käydään kaikilla osakkeilla aina markkinatilanteen mukaan.

Kianderin mielestä on hyvä merkki, että Nokia tekee toimia taloustilanteensa korjaamiseksi, mutta hän ymmärtää myös irtisanomisten inhimillisen puolen.

– Suomalaisen työllisyyden kannalta tämä on tietenkin murheellinen juttu. Myös eläkeyhtiöt ja verottaja menettävät aina tuloja, kun työpaikkoja lopetetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.