Mainos

KHO: Puhelinyhtiön vaihtosuhderatkaisu lain mukainen

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan Oulun kaupunginhallitus on noudattanut lakia puhelinyhtiön osakkeiden vaihtosuhdetta koskevassa päätöksessään.

Kaupunginhallitus päätti toissa keväänä, että Oulun kaupunki osallistuu Uusi Oulun Puhelin Oyj:n ja Oulun Puhelin Oy:n yritysjärjestelyyn, jos A-osakkeella saa vähintään 26 kertaa enemmän uuden yhtiön osakkeita kuin B-osakkeella. Kaupunginhallituksen ratkaisusta tehtiin kaksi oikaisuvaatimusta, ja asiaa käsiteltiin Oulun hallinto-oikeudessa.

Valittajien mielestä osakkeiden vaihtosuhteesta päättäminen ei kuulu kaupungin toimivaltaan. He myös katsoivat, että vaihtosuhde antaa oikeudetonta etua kaupungille ja muille A-osakkeiden omistajille B-osakkeiden omistajien kustannuksella. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset viime lokakuussa, eikä korkein hallinto-oikeus nähnyt syytä muuttaa päätöstä.

Oulun Puhelin ja Uusi Oulun Puhelin sulautuvat loppukesän aikana. Sulautumisessa yhdellä Oulun Puhelimen A-osakkeella saa 6500 Uusi Oulun Puhelin Oyj:n osaketta ja B-sarjan osakkeella 240 osaketta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.