Mainos

KHO: Naispappeuden vastustaja ei sovi kirkkoherraksi

Korkein hallinto-oikeus (KHO) katsoo, että kirkkoherraksi ei voi valita naispappien kanssa työskentelystä kieltäytyvää. Asiaa ei muuta se, jos seurakunnassa ei parhaillaan ole yhtään naispappia.

KHO otti kantaa tapaukseen, jossa Kokemäen seurakunnan kirkkoherraksi pyrkivä mies ilmoitti, ettei voi vakaumuksensa takia osallistua jumalanpalvelukseen naispapin kanssa.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli katsoi, ettei mies voi asettua ehdolle kirkkoherran vaaleissa. Naispappikantansa vuoksi hänellä ei ole edellytyksiä tehtävään. Kirkkoherran todettiin olevan esimiesasemassa, minkä vuoksi hänellä on suuri merkitys koko työyhteisön ilmapiiriin ja hyvinvointiin.

Kirkkoherraksi haluava mies valitti Turun hallinto-oikeuteen, joka oli samaa mieltä tuomiokapitulin kanssa. Se tyrmäsi miehen kannan, jonka mukaan ongelmia ei tulisi, koska Kokemäen seurakunnassa ei ole yhtään naispappia.

Hallinto-oikeus katsoi, että naispapin tulo seurakuntaan on vain ajan kysymys. Kielteisesti suhtautuva esimies voisi kuitenkin jarruttaa naisten hakeutumista virkoihin ja estää näin seurakuntalaisten mahdollisuudet saada palvelua sekä mies- ja naispapeilta.

KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden ratkaisua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.