Mainos

KHO kielsi kotiin kuljetetun alkoholin myynnin

Korkein hallinto-oikeus on kieltänyt puhelimitse ja Internetin kautta tilatun alkoholin kuljettamisen asiakkaan ilmoittamaan paikkaan. KHO katsoi, että asiakkaan valitsemassa paikassa tapahtuvaa alkoholin myyntiä ei voida valvoa riittävästi.

Tällöin valvonta jäisi yksinomaan juoman kuljettajan vastuulle. KHO:n päätös perustui kolmen alkoholia myyvän liikkeen valituksiin. Kaksi kotipizza-yrittäjää valitti KHO:lle lääninhallituksen päätöksistä, joilla yrittäjille myönnettiin lupa myydä mietoja alkoholijuomia liikkeen sisätiloissa, mutta lupia alkoholin kuljettamiseen asiakkaiden koteihin ei myönnetty.

Internet-kauppaa harjoittava yritys puolestaan valitti lääninhallituksen päätöksestä, jossa kiellettiin miedon alkoholin toimittaminen asiakkaille esimerkiksi Internetillä, faksilla, puhelimella tai kirjeellä tehdyn tilauksen perusteella. Lääninhallituksen sekä KHO:n perustelujen mukaan alkoholin myyntiä varten tarvitaan myyntitila. Alkoholilain mukaan alkoholijuomia voi myydä vain tuotevalvontakeskuksen hyväksymässä myymälässä, joka sijaitsee asianmukaisella paikalla ja jota voidaan valvoa tehokkaasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.