Mainos

KHO hylkäsi ydinvoimalavalitukset

Myös korkein hallinto-oikeus KHO on hylännyt valitukset, jotka koskivat Loviisan ja Ruotsinpyhtään Fortumin ja Fennovoiman ydinvoimalahakemuksista antamia lausuntoja.

KHO:n mielestä kuntien valtuustoilla oli oikeus päättää asiasta, vaikka ne myöhemmin yhdistyivät uudeksi Loviisan kaupungiksi. Se piti siis voimassa Helsingin hallinto-oikeuden aiemman päätöksen. Valittajien mielestä päätösvalta olisi siirtynyt uudelle Loviisan kaupungille.

Fennovoima tipautti jo joulukuussa Ruotsinpyhtään pois mahdollisen ydinvoimalansa sijaintipaikkojen joukosta ja suunittelee nyt voimalaa Simoon tai Pyhäjoelle. Fortum haluaisi puolestaan rakentaa uuden voimalan Loviisan entisten ydinvoimalayksiköiden viereen.

Vanhanen: Eduskunta voi päättää ydinvoimasta jo ennen juhannusta

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä korkeimman hallinto-oikeuden päätös ydinvoimalavalitusten hylkäämisestä antaa mahdollisuuden päättää asiasta eduskunnassa jo ennen juhannusta.

Vanhasen mukaan valitusten hylkäämiseen näin nopeasti ei ollut varauduttu. Nyt työ- ja elinkeinoministeriön esitystä voidaan käsitellä hallituksessa jo maaliskuussa, kun aiemmat kaavailut tähtäsivät huhtikuulle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.