KHO hylkäsi TeliaSoneran valituksen verkkomaksuista

Viestintävirasto arvioi, että kyseessä on merkittävä ennakkopäätös, joka vaikuttaa myönteisesti matkaviestinnän tukkumarkkinoiden hinnoitteluun ja kilpailuun.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt teleyhtiö TeliaSoneran valituksen, joka koski Viestintäviraston kolme vuotta sitten antamaa päätöstä yhtiön matkaviestinverkkojen verkko- eli yhteenliittämismaksuista, tiedotti Viestintävirasto tänään.

Virasto piti TeliaSoneran maksuja kohtuuttoman korkeina ja määräsi yhtiön alentamaan maksujaan. Viestintäviraston mukaan kyseessä on merkittävä ennakkopäätös, joka selkeyttää kaikkien televerkkojen tukkuhintojen kohtuullisuuden arviointia. Lisäksi virasto arvioi, että päätös vaikuttaa jatkossa myönteisesti matkaviestinnän tukkumarkkinoiden hinnoitteluun ja kilpailuun.

TeliaSonera valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen, koska yhtiön mielestä virasto oli arvioinut väärin yhteenliittämismaksujen määräytymisperusteet. Erimielisyyttä herätti etenkin matkaviestinverkkoon sitoutuneen pääoman laskentatapa, jolla on viraston mukaan huomattava merkitys yhteenliittämismaksujen tason kohtuullisuutta arvioitaessa.

TeliaSoneran tulee toimittaa virastolle kuukauden kuluessa uusi yhteenliittämismaksujen hinnasto sekä selvitys maksujen perusteena olevista kustannuksista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat