Mainos

KHO hylkäsi Reinin valituksen

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt entisen valtakunnansovittelija Jorma Reinin irtisanomista koskevan valituksen.

Reinin käytös kotonaan viime joulukuussa sattuneessa välikohtauksessa oli moitittavaa. Hänen asemassaan olevalta virkamieheltä on voitava odottaa asianmukaista käytöstä myös virka-ajan ulkopuolella. Näin määrätään virkamieslaissa.

KHO:n päätöksen mukaan Reini oli menettänyt sen luottamuksen ja arvostuksen, joka valtakunnansovittelijalla kuuluu olla vaativien tehtävien hyväksi hoitamiseksi. Valtioneuvosto oli voinut irtisanoa hänet tästä erityisen painavasta syystä.

Reini irtisanottiin tammikuussa sen jälkeen, kun hän oli saanut tuomion Helsingin käräjäoikeudessa. Neljän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta on parhaillaan Helsingin hovioikeuden käsittelyssä.

KHO:n päätöksessä puidaan ensin Reinin kotona viime joulukuussa sattunutta selvittelyä, jota varten asuntoon hälytettiin poliisi. KHO:n mielestä Reini ei tehnyt ruumiillista vastarintaa poliiseille. Kuitenkin hän oli osallinen tapahtumissa ja hänen olisi tullut alistua poliisin käskyihin. Asianmukainen käytös loppui viimeistään silloin, kun Reini ei suostunut menemään poliisiautoon ja uhkaili virkavaltaa.

Reinin mielestä tiedotusvälineet antoivat tapahtumista liioitellun ja väärän kuvan. KHO:n mukaan Reinin osuus tapahtumiin tuli loppujen lopuksi todenperäisesti esiin alun ylilyöntien jälkeen. Kansalaiset ovat voineet muodostaa käsityksensä Reiniin kohdistuvasta luottamuksesta ja arvostuksesta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.