KHL-seurat ottavat mallia Suomesta – kahdessa hallissa ryhdytään remonttiin

Jääkiekon KHL-seuroista Lokomotiv Jaroslavl ja Salavat Julajev Ufa ovat ensimmäisten joukossa ilmoittaneet siirtyvänsä pelaamaan ensi kaudesta alkaen ”suomalaiskokoiseen” kaukaloon.

KHL ilmoitti jo viime vuoden syyskuussa vaihtavansa kaudesta 2020–21 alkaen pienempään kaukalon kokoon. Varsin suuri on jo nyt luopunut 30 metriä leveästä kaukalosta. Ennen kauden alkua enää seitsemän seuraa – ironisesti myös suomalainen Jokerit – pelasi venäläiskokoisessa kaukalossa.

Jatkossa seurat saavat valita 26-metrisestä kanadalaisesta tai 28-metrisestä suomalaisesta kaukalokoosta, kuten KHL verkkosivuillaan on kokoja kuvaillut.

Perjantaina Lokomotiv Jaroslavl ja Salavat Julajev Ufa tiedottivat valinneensa 28x60 metrin kaukalon. Työt uusien kaukaloiden rakentamiseksi ovat jo käynnissä. Kummassakin hallissa kaukalot ovat tähän asti olleet suurimpia sallittuja, joten seurat päätyivät valitsemaan kahdesta vaihtoehdosta pienemmän kaventamisen.

Viime kaudella kuusi KHL-seuraa pelasi 26 metrin NHL-kokoisessa kaukalossa. Näiden seurojen joukkoon kuuluivat suurseurat SKA Pietari ja Dinamo Moskova. Jokereiden, Ufan ja Lokomotivin lisäksi 30-metrin kaukaloita oli enää Riian Dinamolla, kiinalaisella Kunlunilla, Traktor Tsheljabinskilla ja Torpedo Nizhni Novgorodilla.

SM-liigassa kaukalot ovat pääasiassa 27-28-metrisiä.

Lue myös:

    Uusimmat