Mainos

Kfor-sotilaat pidättivät serbejä

Kosovon rauhanturvajoukkojen (Kforin) hollantilaiset sotilaat ovat pidättäeet viime yönä kuusi raskaasti aseistautunutta serbiä Orahovacissa Kosovon länsiosassa.

Pidätystä seuranneessa kotietsinnässä sotilaat löysivät automaattiaseita, tuhansia ammuksia ja radiolähettimen, kertoi kansainvälisten Kfor-joukkojen edustaja Pristinassa.
Albaanien ja Orahovaciin jääneiden serbien välillä on ollut jatkuvasti yhteenottoja. Taloja on sytytetty tuleen, ja muutama päivä sitten serbit ampuivat kolmea albaania.

Albaanien mukaan kaupunkiin jääneiden serbien joukossa on poliiseja ja puolisotilaallisten joukkojen jäseniä.

Myös jugoslavialaisia sotilaita kiinni

Kfor-joukot kertoivat myöhemmin pidättäneensä eilen myös viisi Jugoslavian armeijan sotilasta. Sotilaat oli pidätetty Kosovon itäosassa lähellä Serbian vastaista rajaa.
Kfor-joukot odottavat nyt Jugoslavian liittoarmeijalta pikaista selitystä sotilaiden oleskelulle Kosovossa. Naton ja Jugoslavian sopimuksen mukaisesti jugoslavialaisia sotilaita ei saa olla Kosovossa tai sitä ympäröivällä suojavyöhykkeellä.

Pidätetyt sotilaat kertoivat olleensa partioimassa rajalla ja Kforin edustaja pitikin mahdollisena, että sotilaat olivat harhautuneet Kosovon puolelle. Pidätys sujui Kforin mukaan rauhallisesi.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.