Kevyt omenatorttu 6.9.2001

Toim. Marita Suontausta / Kaarina Roininen

Pohja:

2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

n. 1 l pieniä happamia omenakuutioita
4 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
1 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä tai 1/2 tl kanelia

Tortun kanssa tarjottavaksi:

vaahdotettua vanilliinikastiketta tai kermavaahtoa
1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti nostellen.
4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista leivonnaisia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Jätä torttupohja jäähtymään vuokaan mutta irrota reuna ja pyyhkäise se talouspaperilla puhtaaksi. Kun pohja on jäähtynyt pane reuna takaisin vuokaan.
6. Mittaa kattilaan vesi ja omenakuutiot. Anna kuumentua kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kun seos kiehuu uudelleen nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon inkivääriraaste tai kaneli.
7. Nosta välittömästi kuumat omenakuutiot kauhalla tai siivilöi ne liemenstä ja levitä kakkupohjalle, mutta jätä liemi vielä jäähtymään.
8. Kun liemi alkaa vähän hyytyä, kaada se omenakuutioiden päälle vuokaan. Liemen saat tarvittaessa uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.
9. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti. Irrota rengas varovasti tortun ympäriltä ja vedä leivinpaperin avulla torttu tarjoiluastiaan.
10. tarjoa tortun kanssa halutessasi vaahdotettua vanilliinikastiketta tai pehmeäksi vatkattua kermavaahtoa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna. Torttu sopii myös keliaakikolle.

Lue myös:

    Uusimmat