Mainos

Kevyet broileriherkut – katso reseptit

Broilerinliha on kevyttä, mureaa ja nopeasti kypsyvää. Vähärasvainen broileri on hyvä valinta laihduttajalla. Valmiit fileet ja suikaleet kypsyvät nopeasti ja pelastavat kiireisen kokin.

Broilerinlihaa voidaan kypsentää kaikilla kypsentämismenetelmillä. Suikaleet sopivat esimerkiksi pata- ja keittoruokiin, laatikkoruokiin, pitsan raaka-aineeksi, sekä salaatteihin ja voileipiin.

Kevyttä ja helppoa

Valmiit broileripihvit valmistuvat hetkessä, salvia-broilerisalaatti maistuu lounaana tai illanistujaisissa ja helppo broileri-nuudelikeitto lämmittää pakkasella. Kokeile Akin maukkaita broilerireseptejä!

Hedelmäinen salsapasta ja broileripihvit

1 rs (520 g/3 kpl) Pirkka marinoituja broilerinfileepihvejä (sweet chili- tai hunajamarinoituja)
öljyä
250 g (7 dl) Pirkka gnocchipastaa

Salsakastike:
3 tomaattia
1/2 (n. 200 g) kurkkua
1/2-1 punasipulia
1 (n. 350 g) tuore mango tai 1 tlk (425 g) mangoviipaleita
1 limetti
1-2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl Pirkka Thai Sweet -chilikastiketta
1/2 tl suolaa
1/2-1dl basilikaa hienonnettuna

Ota broilerit huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa mango kahtia kiven molemmin puolin. Irrota hedelmäliha puolikkaista ja leikkaa kuutioiksi. (Valuta ja kuutioi säilykemango.) Raasta limetin kuori ja purista mehu.

Sekoita kulhossa paloitellut vihannekset ja mangokuutiot. Lisää joukkoon öljy, chilikastike, suola, limetin mehu ja raastettu kuori. Anna salsan maustua, kunnes pasta ja broilerit ovat kypsiä.

Paista broilerit pannulla pakkausohjeen mukaan, noin 10 minuuttia. Puolita pihvit halutessasi.

Valuta pasta ja kaada tarjoilukulhoon. Annostele päälle salsakastike ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua basilikaa. Nosta tarjoilukulhoon vielä broilerit. Tarjoa vihreän salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Salvia-broilerisalaatti

1 rs (n. 600 g) Kariniemen kananpojan sisäfileitä (sis. suolaa 1%)
1 rkl öljyä
2-3 rkl Pirkka salviatahnaa
1/2 (500 g) cantaloupe- tai vesimelonia
1 rs (250 g) Pirkka miniluumutomaatteja
1 (200 g) kurkku
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1/2 dl Pirkka siemensekoitusta
valkoista balsamiviinietikkaa
ekstra neitsytoliiviöljyä
mustapippuria

Leikkaa fileet puoliksi. Paista broilerit muutamassa erässä öljyssä kypsiksi. Mausta salviatahnalla.

Kuutioi meloni, puolita miniluumutomaatit, leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Revi salaatit vadille.

Kokoa salaattiainekset kerroksittain vadille. Ripottele päälle siemensekoitusta. Pirskottele salaatin päälle balsamiviinietikkaa jaöljyä. Mausta pippurilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Chilinen broileri-nuudelikeitto

1 rs (450 g) Pirkka broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1 tlk (400 ml) Pirkka kookosmaitoa
1/2-1 rkl Pirkka punaista currytahnaa
6 dl vettä
2 tl soijakastiketta
1/2 tl suolaa
1 Pirkka mieto punainen chilipalko
noin 2 rkl limetinmehua
1/4 pkt (à 250 g) Pirkka vehnänuudeleita
1 rs (100 g) Pirkka Luomu siitakesieniä
1/2 rkl öljyä
1 ps (200 g) maissia (pakaste)
ruohosipulia

Sekoita kookosmaito tarvittaessa lusikalla tasaiseksi. Kaada pinnoitettuun kattilaan noin 1 dl kookosmaitoa. Keitä sitä kokoon pari minuuttia ja sekoita joukkoon currytahna. Lisää broilerit kattilaan ja sekoittele niitä kuumassa kookos-curryseoksessa.

Kaada kattilaan loppu kookosmaito ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja suolalla. Halkaise chilipalko, poista siemenet, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Mausta limetinmehulla. Anna kiehua noin 3 minuuttia.

Taittele nuudelit keittoon. Keitä 4 minuuttia.

Puhdista ja paloittele siitakesienet tarvittaessa. Ruskista sienet kevyesti öljyssä pannulla. Lisää ne ja maissit keittoon. Kiehauta. Silppua keittoon runsaasti ruohosipulia.

Kuvat ja reseptit: Ruokakesko Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.