Mainos

Kevyessä liikenteessä paljon kuolonuhreja alkuvuonna

Vuoden alku on poikkeuksellisen synkkä kevyen liikenteen onnettomuuksien osalta, kertoo Liikennevakuutuskeskus.

Asia käy ilmi tutkijalautakuntien ennakkoraportista.

– Syytä alkuvuoden kehitykseen ei vielä voida sanoa. Nämä onnettomuudet painottuvat erityisesti iäkkäämpiin tiellä liikkuviin. Iäkkäiden henkilöiden lisääntyminen ja aktiivisuus liikenteessä voi tietenkin vaikuttaa. Myös lämpimällä huhtikuulla voi olla merkitystä, arvioi onnettomuustutkinnanjohtaja Kalle Parkkari Liikennevakuutuskeskuksesta.

Tammi-huhtikuun aikana liikenteessä kuoli kymmenen pyöräilijää ja kahdeksan jalankulkijaa. Kuolemantapausten määrä on miltei kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. 

Onnettomuuksien tutkinnanjohtajan mukaan alkuvuoden kevyen liikenteen onnettomuuksissa korostuu iäkkäiden ihmisten osuus. 

Eniten kuolemaan johtaneita onnettomuuksia sattui Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Myös Etelä-Pohjanmaalla onnettomuuksia oli paljon väkilukuun suhteutettuna. 

Raportin mukaan moottoriajoneuvojen kuolemaan johtaneet onnettomuudet vähenivät.  

– Moottoriajoneuvotekniikan kehitys on ollut huimaa, mutta ihmisen fysiikka ei ole kehittynyt. Hyvällä ympäristön ja liikenteen suunnittelulla pystytään ehkäisemään myös kevyen liikenteen onnettomuuksia. Ja pyöräillessä pitäisi aina käyttää kypärää, Parkkari muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.