Keventäjät-blogisti Mia haluaa eroon jojoilusta

Helmen Keventäjät-bloggaajiksi valittiin 10 kevyempää elämää ja pysyviä elämäntapamuutoksia etsivää ihmistä. Ensimmäisenä heistä haastattelussa Mia Siutla.

Mia Siutla on 36-vuotias tuotepäällikkö Turusta. Zumbaa, musiikkia ja Poppis-koiran kanssa lenkkeilyä harrastavalla tehonaisella on aina joku projekti käynnissä.

– Voiko itsensä kehittäminen olla harrastus? Tuntuu että on aina joku projekti meneillään, nyt opiskelu työn ohella, hän kertoo.

Mia haki mukaan kokeilemaan Keventäjät-palvelua, sillä painon jojoilu ja ateriarytmin katoaminen harmittavat naista. Mian mukaan ateriarytmin unohtaminen, herkuttelu ja karkit ovat nostaneet painoa vuosien mittaan.

– Turukulaisittain ”jottai tarttis tehrä”. Yksin en onnistu. Ikää kun tulee lisää, niin ei olekaan enää helppoa pitää painoa pois. Pikkuhiljaa paino nousee ja nousee, kunnes on vaan otettava itseään niskasta kiinni, mutta siinäkin itseäni helpottaa liittyminen johonkin yhteisöön tai ryhmään.

– Kaiken uuden kokeilu motivoi. Lisäksi minulla on gluteeniton ja laktoositon ruokavalio, joten toivon, että pystyn hyödyntämään Keventäjiä vaikken kaikkea "normaalia" saakaan syödä, hän kertoo odotuksistaan.

”Olen kokeillut kaikkea maan ja taivaan väliltä”

Mialla on takanaan aiempaa kokemusta painonhallinnasta ja erilaisista laihdutuskuureista.

– Olen kokeillut kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta uskon ja tiedän että mikään muu kuin säännöllinen ruokarytmi, pienet annokset ja terveellinen ruoka ei auta. Muistan kerran kokeilleeni dieettiä, jossa syötiin pinaattia ja kananmunaa, yök! Oli tosi paha ja heikko olo, kun mentiin ketoosin puolella.

Nyt hän haluaa myös eroon jojottelusta ja projektinomaisesta laihduttamisesta. Hän haluaa, että terveellisestä ruokavaliosta tulee pysyvä elämäntapa. 176 cm pitkä nainen kertoo painavansa tällä hetkellä 84 kg. Konkreettinen tavoite on myös hoikistua kesää kohti. Edessä on kahdeksan kilon pudotus.

– En ole koskaan painanut niin paljon kuin vuoden vaihteessa. Nyt olen jo jättänyt herkuttelun ja vaaka hilautuu hiljalleen alaspäin. Ruokapäiväkirjan täyttäminen konkretisoi itselleni päivän syömiset ja motivoi. Vaakaluvun pienenemine myös motivoi ehdottomasti. Sekin kyllä motivoi, että muut huomaavat painon tippuneen – ja kun housut eivät kiristä, Mia pohtii.

Mialla on jo tavoitteet asetettuna ja mielikuva kevyemmästä upeasta itsestä siintää kirkkaana silmissä.

– Olen painanut kuusi vuotta sitten 76 kiloa ja olisi ihanteellista päästä sinne tasolle. Puolen vuoden päästä näen itseni niin hyvännäköisenä ja hoikistuneena, hän heittää.

Seuraa Mian ja muiden Keventäjät-blogistien kokemuksia Helmen Keventäjät -blogissa ja Keventäjät-palvelussa.

Teksti: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuva: Mia Siutla

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja