Mainos

Keventäjät-blogisti Markus: Isäksi tuleminen herättelee

Markus Hintikalla on edessään melkoinen kevät, kun esikoinen syntyy helmikuussa ja samaan aikaan alkaa terveellisten elämäntapojen opettelu.

”Terveyshän tässä pettää, jos ei saa itseään niskasta kiinni. Useista varoitteluista huolimatta sipsipussi ja konvehtirasia kutsuvat seireenin lailla. Tästä seuraa keskivartalolihavuutta ja verenpainetta, ainakin. Oma mieli on heikko ja keinoistakaan ei ole kunnollista tietoa. Josko sitä nyt saisi ja 10 kg jäisi sille tielleen.”

Näin vetoavan viestin kirjoitti Helmen Keventäjät-blogistiksi valittu Markus Hintikka, 41, hakiessaan ryhmään mukaan. Kemiläismies kuulostaa puhelimessa yhtä lupsakalta kuin hakemus antoi ymmärtää, ja on myös innoissaan, kun kuulee pääsevänsä mukaan ryhmään.

– Koin, että tämä avaa mahdollisuuden minulle. Olen itsekseni yrittänyt useamman kerran saada outokumpua pois. Minun pitäisi saada selkeä suunnitelma, että näin toimitaan, tätä syöt ja tätä et syö. Lähdin hakemaan takapotkua, jos tätä kautta onnistuisin, Markus kertoo.

Markus uskoo, että blogissa raportoiminen pitää hänet ruodussa.

– Olen kompuroinut omatoimisesti painonhallinnassa muutaman viikon kerrallaan, mutta sitten homma on lässähtänyt. Nyt on ryhdyttävä jonkunlaisiin toimenpiteisiin. On hyvä, että joudun joka viikko raportoimaan blogissa, hän pohtii.

Perheenlisäystä helmikuussa

Markus on 185 cm pitkä, ja hänen aloituspainonsa on 107 kg. Tähtäimessä hänellä on noin 10 kilon painonpudotus puolen vuoden aikana. Näin hän pohtii syistä, jotka ovat johtaneet painonnousuun.

– En tiedä, kuinka epäterveellisesti olen syönyt, mutta ainakin annoskoot ovat olleet merkittävä tekijä. Syön kaiken, mikä ei juokse karkuun. Myös iltaherkuttelu on tapana. Hullua, kun tiedän ettei näin pitäisi toimia, mutta siitä huolimatta teen niin.

Nyt hän ammentaa motivaatiota painonhallintaan Keventäjistä, blogista ja myös omasta elämäntilanteesta. Odotetun esikoisen syntymä helmikuussa saa tulevan isän vakavoitumaan. Oman jälkikasvun takia on pysyttävä terveenä ja hyvinvoivana mahdollisimman pitkään.

– Meille on tulossa perheenlisäystä helmikuussa, ja on ruvettava miettimään asioita pidemmällä vinkkelillä, Markus pohtii.

Elämänmuutos ei saa kuitenkaan Markusta epäröimään keventämissuunnitelmissaan. Hän odottaa kovasti kohentavansa kuntoaan, elämänlaatuaan ja saavansa tuloksia aikaan kevään mittaan.

– Tiukka kevät on tulossa ja se sopii enemmän kuin hyvin, mies lupaa.

Tavoitteetkin ovat selvillä. Niitä kohti mennään kevenevin askelin, hyötyliikuntaa lisäten.

– Haluan olla puolen vuoden päästä hoikempi, ja kunto varmasti kohenee siinä ohessa. Myös elämänlaatu paranee sen myötä. Minulla on vähän verenpainepulmia, ja keventymisestä ei varmasti olisi siis haittaa siinäkään mielessä, Markus kertoo vielä lopuksi tavoitteistaan.

MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Markus Hintikka

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.